NOS Voetbal

Schmidt zinspeelt op snelle rentree Ihattaren: 'Dit al duizend keer meegemaakt'

Mohamed Ihattaren keert terug in de wedstrijdselectie van PSV voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard, nadat de aanvallende middenvelder woensdag de groepstraining met de Eindhovenaren al had hervat. Dat liet Roger Schmidt doorschemeren, de trainer die de linkspoot weer eens disciplinair strafte.

Klein voorbehoud: "Als er voor zondag geen gekke dingen meer gebeuren."

Schmidt doet twee dagen voor het uitduel met de Limburgers voorkomen dat de rust is teruggekeerd op De Herdgang. Eindelijk kon er weer eens een week normaal getraind worden, waarbij Ihattaren volgens Schmidt een eerlijke kans krijgt een plek in de basis af te dwingen.

Gebrekkige wedstrijdinstelling

De 19-jarige Ihattaren kreeg geen speeltijd tegen Olympiakos (2-1 winst) en ontbrak daarna vanwege zijn gebrekkige wedstrijdinstelling rond het duel met de Grieken in de selectie voor de topper tegen Ajax (1-1). Zonder Ihattaren kwam PSV twee keer sterk voor de dag, dus waarom zou er verder reden zijn voor paniek?

Bekijk hieronder het gesprek tussen Roger Schmidt en verslaggever Bert Maalderink:

PSV-trainer Schmidt: 'Ik ben niet boos op Ihattaren'

"Het verliep volstrekt normaal", zei Schmidt over de terugkeer van Ihattaren op het trainingsveld. Woorden werden er verder niet vuilgemaakt aan het incident. "Ik heb niet extra met hem gesproken."

Niets nieuws gebeurd

Schmidt bleef de situatie rond Ihattaren maar relativeren. Door bijvoorbeeld te benadrukken dat hij vrijdag de beslissing had genomen Ihattaren niet in de selectie op te nemen voor het duel met Ajax en dat er toen al was besproken dat de speler woensdag weer mocht terugkeren op het trainingsveld. Dus dat er feitelijk de afgelopen week niets nieuws meer was gebeurd.

Bovendien: "Ik heb dit al duizend keer meegemaakt."

Schmidt, bekend om zijn strenge en rechtlijnige aanpak, heeft tijdens zijn trainerscarrière al ontelbare akkefietjes met spelers gehad. "Vergelijkbare zaken", noemde hij ze. In een laatste poging de situatie rond Ihattaren niet erger te maken dan die volgens hem is.

Roger Schmidt (links) en Erik ten Hag begroeten elkaar voorafgaand aan PSV-Ajax

De trainer van PSV liet nog wel weten niet blij te zijn met enkele uitlatingen van Erik ten Hag over Ihattaren. De coach van Ajax zei begin deze week desgevraagd dat hij de jonge middenvelder een "geweldig goede voetballer" vindt.

Ten Hag zei ook dat hij niet wilde oordelen over het conflict tussen PSV en Ihattaren, die al geruime tijd in verband wordt gebracht met een mogelijke overstap naar Ajax. Op social media liet Ihattaren diverse keren zijn waardering voor verschillende spelers van de Amsterdamse club blijken.

"Om eerlijk te zijn, wil ik er niet echt op reageren. Ten Hag moet zich focussen op zijn spelers en ik op mijn spelers", aldus Schmidt. En vervolgens, met een knipoog: "Ze hebben genoeg geld om hem te kopen. Maar dat is altijd de beslissing van een speler en van de clubs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl