NOS Sport

Dobber, Van Diepen en Bonevacia bij EK indoor naar halve finales 400 meter

Nederlandse mannen winnen bij EK indoor series 400 meter

Jochem Dobber, Tony van Diepen en Liemarvin Bonevacia hebben zich bij de Europese indoorkampioenschappen overtuigend geplaatst voor de halve finales op de 400 meter. De drie atleten wonnen vrijdagmorgen in het Poolse Torun hun serie. Vrijdagavond strijden de drie om een plaats in de finale, die zaterdagavond op het programma staat.

Van de negen series kwalificeerden zich alleen de nummers een en twee van elke race zich voor de halve eindstrijd. Dobber was de eerste Nederlander die in actie kwam. Hij won zijn race in 47,05 seconden. Van Diepen volgde zijn voorbeeld, met een zege in 46,54.

Bonevacia, goed voor bronzen medailles op de 400 meter bij EK's in de buitenlucht (2016) en indoor (2017), sloot de rij. De 31-jarige atleet behoort in Torun tot de favorieten voor goud. Bij de NK indoor dook hij onlangs als eerste Nederlander onder de grens van 46 seconden: 45,99. Daarmee voert hij de Europese indoorranglijst dit seizoen aan.

In zijn serie liet Bonevacia niets aan het toeval over. De Nederlandse recordhouder nam de leiding en stond die niet meer af. Met 46,69 was een plaats in de halve finales een feit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl