In samenwerking met
RTV Utrecht
NOS NieuwsAangepast

Jongens van 17 en 18 opgepakt na plofkraak in Utrecht

De politie van Utrecht heeft twee verdachten aangehouden na een plofkraak bij een juwelier in de Choorstraat, in het centrum van de stad. Het zijn jongens van 17 en 18. De politie houdt rekening met meer aanhoudingen.

De plofkraak vond rond 04.00 uur plaats. Getuigen spreken op Twitter over een harde knal. Volgens RTV Utrecht is de schade groot: de pui van de zaak is verwoest en glas ligt meters ver. Het rolluik van de juwelierszaak is door de klap met zo'n kracht weggeblazen dat die bij een kledingzaak aan de overkant de ruit heeft verbrijzeld.

"We zijn eigenlijk wel wat gewend, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt", zegt de eigenaar. "Ik heb net even om het hoekje mogen kijken en de tranen schoten in mijn ogen. Alles kapot, alles eruit geknald. Het is ongelooflijk."

Het is nog niet duidelijk of de daders iets hebben buitgemaakt, maar de eigenaar vermoedt van wel. Ook denkt hij dat veel artikelen beschadigd zijn. "Etalageschade betekent meestal ook heel veel schade aan sieraden en horloges. Ik schat in dat dat behoorlijk oploopt. Dat is een behoorlijke strop, zeker in deze tijd."

Advertentie via Ster.nl