Sara Marita Kramer
NOS SportAangepast

Nederlandse Kramer namens Oostenrijk vierde op WK skispringen: 'Niet wat ik wilde'

De in Nederland geboren skispringster Sara Marita Kramer heeft namens Oostenrijk net naast een medaille gegrepen bij de WK. In het Duitse Oberstdorf werd de 19-jarige Kramer, te herkennen aan de oranje helm die ze steevast draagt, vierde.

Na haar eerste sprong, woensdag, stond ze op een derde plaats, maar na haar tweede poging zakte ze uit de topdrie. "Een vierde plek is natuurlijk niet slecht, maar ik heb niet kunnen laten zien wat ik wilde", sprak een teleurgestelde Kramer.

Een dag eerder was ze nog de beste geweest in de kwalificatie. "En dan net buiten de medailles eindigen is wel even pittig, maar het hoort bij topsport. Ik ga vanavond op tijd slapen en hoop morgen met betere energie wakker te worden."

De winst ging naar Maren Lundby uit Noorwegen. Sara Takanashi uit Japan en de Sloveense Nika Kriznar maakten het podium compleet.

Goud

Kramer, die dit seizoen beide wereldbekerwedstrijden won, veroverde vorig jaar de wereldtitel bij de junioren en afgelopen week had ze in Oberstdorf, waar de WK worden afgewerkt, haar eerste individuele titel bij de senioren op de kleine schans al voor het grijpen. Haar eerste sprong leverde een schansrecord op, waardoor ze fier aan de leiding ging.

Maar nadat de jury vlak voor haar tweede sprong had besloten om de schans vanwege de slechte weersomstandigheden in te korten, greep ze nipt naast het brons. Afgelopen vrijdag won Kramer met de Oostenrijkse ploeg wel goud in de teamwedstrijd op de normale schans.

Basisschool

De Apeldoornse Kramer verhuisde in 2008 met haar ouders naar het Oostenrijkse Maria Alm, waar ze het skispringen op de basisschool ontdekte. Onder de Oostenrijkse vlag werkt ze toe naar de Olympische Spelen van volgend jaar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl