Bauke Mollema EPA

Bauke Mollema heeft op schitterende wijze de sterk bezette Trofeo Laigueglia op zijn naam geschreven. De renner van Trek kwam na 202 kilometer koers solo over de finish binnen.

De overwinning van de 34-jarige renner vertoonde gelijkenissen met zijn zege in de Ronde van Lombardije van 2019. Op 16 kilometer van de streep sloop hij weg uit een ijzersterke kopgroep. Omdat zijn ploegmaat Giulio Ciccone (de winnaar in 2020) ook in die groep zat, kwam de achtervolging niet direct op gang.

Mollema pakte een gaatje van vijftien tellen en toen Egan Bernal, Mikel Landa en Clément Champoussin op de pittige laatste klim op de pedalen gingen staan, was de vogel al gevlogen. Bernal werd uiteindelijk tweede, op 39 seconden.

Sterke start

Mollema is het nieuwe wielerseizoen goed begonnen. Vorige maand was hij de beste in de lastige eerste rit van de Tour des Alpes-Maritimes et du Var, ook wel de Ronde van de Var genoemd. In de slotklim was hij toen te sterk voor Greg Van Avermaet en Valentin Madouas.

"Ik voelde me de laatste weken al goed", aldus Mollema. "Dus ik wilde echt proberen om het seizoen goed te beginnen. Het is fijn om al twee zeges te hebben."

Komende zaterdag staat Mollema ook aan de start van de Strade Bianche in Italië.

Het profpeloton heeft te maken gekregen met nieuwe regels, zoals het niet meer mogen dalen als een kamikaze en een verbod op het gooien van een bidon. Bekijk in onze explainer wat er is veranderd en waarom de renners zich daar zo druk over maken:

Sportexplainer: nieuwe wielerregels

STER reclame