NOS Nieuws

Belastingdienst heeft 'lek' nog niet boven, storing houdt aan

De Belastingdienst kampt voor de derde dag op rij met een technische storing. Daardoor is het niet altijd mogelijk om online aangifte te doen. "We zijn op de goede weg voor het oplossen van het probleem", zegt een woordvoerder.

De oorzaak van de storing is nog onbekend, zegt hij. "Maar het gaat in elk geval niet om overbelaste servers of om een DDoS-aanval." Volgens hem werken medewerkers van de Belastingdienst dag en nacht aan een oplossing.

Maximaal aantal gebruikers

In de tussentijd wordt het maximum aantal gebruikers beperkt zodat zij niet onverhoopt verouderde gegevens te zien krijgen of uit de online omgeving worden gegooid, zoals gister het geval was.

Gebruikers zeggen online nog veel last te hebben van de storing.

Daardoor kan het zijn dat sommige gebruikers niet kunnen inloggen op Mijn Belastingdienst. De fiscus raadt hun aan om het later nog eens te proberen.

Het maximum aantal gebruikers wordt vandaag, als de infrastructuur stabiel blijft, geleidelijk verhoogd, aldus de fiscus.

Extra controleren

Sinds maandag kunnen mensen hun belastingaangifte doen over 2020. De Belastingdienst adviseert iedereen de vooraf ingevulde informatie extra te controleren, omdat de gegevens door de coronacrisis mogelijk zijn veranderd.

Zeker 350.000 mensen is het tot nu toe wél gelukt om aangifte te doen, zegt de woordvoerder. Vorig jaar kwamen op 1 maart, een zondag, meer dan 410.000 aangiftes binnen.

De aangifte-app lijkt wel zonder problemen te werken. Aangifte doen kan nog tot 1 mei.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl