Stef in een trui uit zijn kledinglijn Omroep Brabant

De 9-jarige Stef uit Best lanceert zijn eigen kledinglijn. Hij werd bekend door zijn optreden in Holland's Got Talent, maar daarna ook veel gepest omdat hij aan de jury vertelde dat hij graag op glitterhakken loopt. Met zijn merk Shine by Stef wil hij laten zien dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Een deel van de opbrengst gaat naar de stichting Stop Pesten Nu.

Stef schreef een liedje over de pesterijen en zong dat in zijn klas. Ook werd hij door meerdere scholen gevraagd om voorlichting te geven over pesten. Daarnaast maakte een modeontwerper speciale hakschoenen voor hem en vroeg een ander modemerk hem om zelf hakken te ontwerpen.

Glitters en een boodschap

Dat smaakte naar meer en daarom heeft Stef nu een eigen kledinglijn gelanceerd met polo's en truien voor kinderen en volwassenen. "Ik wilde graag een eigen kledinglijn omdat er nog best veel kinderen gepest worden en zij daardoor niet zichzelf durven te zijn. Dat vind ik jammer", zegt hij tegen Omroep Brabant.

De kleding is voorzien van veel glitters en heeft volgens Stef een duidelijke boodschap. "Als er Shine by Stef op je kleding staat, weet dan dat ik achter je sta."

Geen standaardjongetje

Moeder Anouska vindt het bijzonder dat haar zoon al op zo'n jonge leeftijd een eigen kledinglijn heeft. "Stef is natuurlijk nooit een standaardjongetje geweest dat de lijntjes volgt. En dat hoeft ook absoluut niet. Hij wil gewoon heel veel dingen van zichzelf en hij staat ook ergens voor. En dat vind ik wel heel erg goed."

Na alle pesterijen van de afgelopen tijd gaat het inmiddels beter met Stef. "Niemand scheldt me nu nog uit. Ze zijn ook niet iemand anders gaan pesten. Dus ik ben blij dat het nu rustig op school is."

Zijn moeder is trots. "Dat vind ik het mooie aan de kledinglijn van Stef. Het is tijd om te shinen voor iedereen. Er zijn heel veel mensen die niet zichzelf kunnen zijn."

STER reclame