Pasveer hoopt op Ajax: 'Als je die wint, ben je de verdiende winnaar'

Een goed duel was het niet, maar Vitesse mag zich wel gewoon op 18 april melden in de Kuip in Rotterdam voor het spelen van de bekerfinale. De Arnhemmers stuitten dinsdagavond lang op een VVV-muur, maar in het laatste kwartier zorgden Armando Broja en Oussama Tannane uiteindelijk voor een verdiende 2-0 zege.

"We hadden gehoopt eerder te scoren, maar dat zat er niet in", reageerde doelman Remko Pasveer. "We hadden wel de controle, maar kwamen niet tot veel uitgespeelde kansen. Voor de goal waren we niet scherp genoeg. Als het balletje er snel ingaat, wordt het makkelijker."

"We speelden volgens plan", verklaarde Vitesse-trainer Thomas Letsch op zijn beurt. "We controleerden de wedstrijd, alleen scoorden we niet en hoe langer je niet scoort, des te moeilijker het wordt."

Voor Pasveer wordt het zijn derde bekerfinale. Met zijn vorige clubs FC Twente (2004) en Heracles (2012) heeft hij al eens zijn opwachting gemaakt in de Kuip - waar hij verloor. "Normaal gesproken zijn dat hele leuke wedstrijden vanwege het publiek, maar dat zal nu wel anders zijn. Maar de druk van een finale is altijd lekker."

In die eindstrijd treffen de Arnhemmers Ajax of sc Heerenveen. Die twee clubs strijden woensdagavond om het resterende ticket.

Pasveer heeft zo zijn voorkeur. "Ik hoop dat we tegen Ajax moeten. Dat zijn de mooiste tegenstanders en als je die wint, ben je de verdiende bekerwinnaar."

Vitesse won in 2017 voor het eerst en het laatst de beker. De beelden van die wedstrijd heeft trainer Letsch al gezien. "Het is heel bijzonder met alle fans."

Of zij er straks weer bij kunnen zijn, is de grote vraag. De vooruitzichten zijn immers niet gunstig, maar Letsch houdt hoop. "Hopelijk kunnen ze er dit jaar ook bij zijn. Ik ben trots op het team. We spelen het hele seizoen al goed en we verdienen deze plek."

Teleurstelling

Waar Vitesse breeduit kon lachen, treurde VVV-Venlo. Trainer Hans de Koning: "We hebben er alles aan gedaan. Twee momentjes beslissen de wedstrijd. Met Giorgos Giakoumakis kregen we nog een grote kans. Als die erin gaat, loopt de wedstrijd anders. Maar 'als' telt niet."

STER reclame