De Belastingdienst kampt al meer dan een etmaal met een technische storing. Daardoor is het niet altijd mogelijk om online aangifte te doen.

Sommige gebruikers kunnen niet inloggen op Mijn Belastingdienst, van anderen ontbreekt informatie of worden mogelijk verouderde gegevens gebruikt. De fiscus raadt hun aan om het later nog eens te proberen.

De oorzaak van de ernstige storing is nog onbekend, zegt een woordvoerder van de Belastingdienst. "Maar het gaat in elk geval niet om overbelaste servers of om een ddos-aanval."

Extra controleren

Sinds gisteren kunnen mensen hun belastingaangifte doen over 2020. De Belastingdienst adviseert iedereen de vooraf ingevulde informatie extra te controleren, omdat de gegevens door de coronacrisis mogelijk zijn veranderd.

Zeker 225.000 mensen is het tot nu toe wél gelukt om aangifte te doen, zegt de woordvoerder. De speciale aangifte-app leek eerder zonder problemen te werken. "Maar aangezien die wordt gevoed vanuit de systemen die zijn getroffen door de storing, gaat het ook daar toch niet altijd goed."

STER reclame