Michel van Bergen
NOS NieuwsAangepast

Veel schade na plofkraak bij juwelier in Amsterdam

Een juwelier in Amsterdam is vanochtend in alle vroegte het doelwit van een plofkraak geweest. Rond half vier was er een explosie in een pand aan de Jan Evertsenstraat.

De explosie richtte veel schade aan. Volgens een medewerker van een naastgelegen koffiebar is de juwelierszaak een grote ravage. "Niet alleen de binnenkant is helemaal naar de maan, maar ook de buitenkant", zegt hij tegen NH Nieuws.

De kraak heeft ook schade veroorzaakt in zijn zaak. "Toen ik binnenkwam merkte ik dat een ruit en een stukje van de bar kapot is." De woningen boven de juwelier zijn gecontroleerd op instortingsgevaar.

Twee personen op scooter

Omwonenden zagen na de explosie twee personen op een motorscooter wegrijden. De politie is direct een zoekactie gestart, getuigen wordt gevraagd zich te melden. Het is nog onbekend of de daders iets hebben buitgemaakt.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is na de kraak opgeroepen om te kijken of er nog explosieven zijn achtergebleven. Er is geen gevaarlijk materiaal gevonden. Ook een forensisch team van de politie deed onderzoek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl