Roger Federer won in 2019 de titel in Miami EPA

Roger Federer moet zijn rentree nog maken, maar heeft zich nu al teruggetrokken voor het masterstoernooi van Miami, een van de grootste toernooien op de tenniskalender.

De 39-jarige Zwitser speelt volgende week zijn eerste toernooi in ruim een jaar tijd. Zijn laatste wedstrijd was de halve finale van de Australian Open tegen Novak Djokovic op 30 januari 2020.

Sindsdien onderging Federer twee knie-operaties en werkte hij langzaam toe naar zijn rentree. Zijn eerste toernooi is volgende week in Doha en hoogstwaarschijnlijk speelt hij een week later ook in Dubai.

Daarna last hij echter direct weer een trainingsperiode in en daardoor mist Federer het Miami Open, het masterstoernooi waar hij titelverdediger is (vorig jaar ging het toernooi vanwege corona niet door) en dat hij in totaal vier keer op zijn naam schreef.

Ook deelname Djokovic onzeker

Naast Federer moet het Miami Open het mogelijk ook stellen zonder Novak Djokovic. De Serviër, die onlangs voor de negende keer de Australian Open won, zou nog altijd last hebben van een blessure die hij in Melbourne opliep.

Volgens zijn coach Goran Ivanisevic neemt Djokovic mogelijk het hele hardcourtseizoen rust en komt hij pas weer in actie op de graveltoernooien, die vanaf april op de kalender staan.

STER reclame