In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

Man uit Den Haag krijgt 8 jaar cel voor beramen huurmoord op zijn ex

Een 37-jarige man uit Den Haag is veroordeeld tot acht jaar cel voor het zoeken naar een huurmoordenaar die zijn vrouw om het leven moest brengen. Justitie had tien jaar geëist.

De man was verwikkeld in een vechtscheiding en wilde zijn aanstaande ex - ook de moeder van hun twee kinderen- laten vermoorden.

De Hagenaar heeft volgens justitie meer dan een maand op verschillende websites op het dark web gezocht naar een huurmoordenaar. Hij maakte ook geld over naar één van de potentiële moordenaars, maar die voerde het plan niet uit. Zijn ex leeft nog, maar zit nog altijd ondergedoken met de twee jonge kinderen.

De advocaat van de man betoogde twee weken geleden dat zijn cliënt in een opwelling handelde. De rechtbank gelooft dat niet, schrijft Omroep West, en vindt dat ruim een maand lang zoeken, contact leggen met twee partijen én geld overmaken naar één van die twee, geen opwelling is.

Dat de moord niet werd uitgevoerd doet volgens de rechtbank niet ter zake. De rechtbank stelt dat alleen al het opdracht geven tot een moord strafbaar is.

Advertentie via Ster.nl