NOS Nieuws

3826 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3826 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 882 minder dan gisteren en het is ook minder dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 4545 mensen positief getest werden.

Nadat het aantal coronatests sinds half december daalde, is er sinds grofweg half februari weer sprake van een structurele toename van het aantal coronatests. Vandaag daalde voor het eerst het zevendaags gemiddelde weer.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Er liggen nu 1911 mensen met corona in het ziekenhuis, van wie 536 op de intensive care. Gisteren waren die aantallen 1848 en 526.

Bij het RIVM werden 22 overleden covid-patiënten gemeld, 1 meer dan gisteren. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 48 doden per dag, tegen 59 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 396 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 457.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl