Bekijk de samenvatting van AZ - Feyenoord Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Alsof het zo moest zijn. Voorafgaand aan de topper tussen AZ en Feyenoord in Alkmaar vertelde Myron Boadu over zijn goede gesprek met clubicoon Kees Kist en meteen scoorde de spits drie keer. Hij hielp AZ aan een 4-2 zege en daarmee blijven de Alkmaarders volop in de race om de tweede plaats.

Het was niet alleen de wedstrijd van Boadu, maar ook die van de assists. Uit een fraaie voorzet van Steven Berghuis kopte Marcos Senesi de openingsgoal tegen de touwen. Boadu maakte gelijk na een droompass met buitenkant rechts van Calvin Stengs.

Eerste hattrick

Knullig was de verkeerde terugkopbal van Bruno Martins Indi, waarna Luis Sinisterra de 1-2 maakte. Owen Wijndal was de volgende die op mooie wijze een doelpunt voorbereidde. De linksback leverde een mooie pass achter de verdediging van Feyenoord af waaruit Boadu zijn tweede treffer liet aantekenen.

Het tempo bleef na rust hoog in de boeiende wedstrijd, met AZ dat gaandeweg sterker werd. De 3-2 was een cadeautje. Na een foute uittrap van doelman Justin Bijlow plaatste Fredrik Midtsjø de bal razendsnel en uiterst precies in de voeten van Boadu die na zijn aanname bekwaam afrondde.

Het was voor Boadu, die in januari al twee keer scoorde tegen Feyenoord in De Kuip (2-3), zijn eerste hattrick in de eredivisie, Kees Kist zag het vanaf de tribune tevreden aan. "Ik ga hem straks weer spreken", zei Boadu na afloop. "Ik ben blij dat hij trots op me is. Echt een droomavond."

Kijk hieronder naar het interview met Myron Boadu

Boadu kreeg compliment van Advocaat: 'Vasthouden en doorgaan, zei hij'

Invaller Dani de Wit liet nog een grote kans liggen, waarna Teun Koopmeiners de wedstrijd op zijn 23ste verjaardag besliste door vanaf elf meter raak te schieten. De strafschop werd gegeven na een woeste tackle van Leroy Fer op Wijndal.

De stand in de eredivisie na de 24ste speelronde. NOS

Voor Feyenoord raakt de tweede plaats door de nederlaag verder uit zicht. Het verschil tussen nummer drie AZ en Feyenoord op de ranglijst is nu zes punten.

Statistieken AZ-Feyenoord

STER reclame