Jonge Abraham schiet Groningen met zijn eerste goal langs Fortuna Sittard

Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Fortuna Sittard

FC Groningen heeft zijn positie in de subtop versterkt door Fortuna Sittard in de Euroborg met 1-0 te verslaan. Bij Fortuna kende de 34-jarige doelman Piet Velthuizen een weinig gelukkige, kortstondige rentree.

Fortuna zorgde aanvankelijk voor meer dreiging. Zo liet Lisandro Semedo al na drie minuten een enorme kans voor de Limburgers liggen. Hij schoot bij een simpele intikker van zeven meter royaal naast.

Even later had doelman Velthuizen het nodige geluk toen hij grabbelend de bal in eigen doel bokste, maar er sprake bleek te zijn van buitenspel van Jørgen Strand Larsen.

Velthuizen valt uit

Na ruim twintig minuten was de rentree van Velthuizen al ten einde: met een spierblessure moest hij plaatsmaken voor Alexei Koselev. Zo dreigt een nieuw keepersprobleem voor Fortuna: de Moldavische reservekeeper staat op het punt om de club te verlaten en doelman Yanick van Osch is eveneens geblesseerd.

De trieste aftocht, na ruim twintig minuten, van Fortuna Sittard-goalie Piet Velthuizen

In het restant van de rommelige eerste helft werden geen grote kansen meer gecreëerd. Vlak voor rust liep Groningen-spits Strand Larsen nog wel een enkelblessure op na een tik van Roel Janssen.

Groningen ziet Abraham in 50ste minuut scoren

Na rust werd de Noor vervangen door de 18-jarige aanwinst Paulos Abraham en die had meteen succes: na een vloeiende aanval en een mooie pass van Tomas Suslov schoot Abraham de Groningers in de 50ste minuut beheerst op voorsprong.

Het was zijn eerste goal in Groningse dienst en met zijn 18 jaar en 227 dagen is hij de jongste Zweed die ooit scoorde in de eredivisie.

Fortuna gaf pas in de slotfase gas, maar Groningen stond als een huis, met doelman Sergio Padt en Ko Itakura als uitblinkers. Met een fraaie uithaal leek Abraham nog zijn tweede doelpunt van de dag te maken, maar helaas voor de Groningers gooide de VAR roet in het eten.