Vorige week werden leerlingen van deze school in de plaats Kagara ontvoerd AFP

In Nigeria zijn gewapende mannen een school binnengevallen. Volgens de lokale politie hebben ze 317 scholieren, allemaal meisjes, ontvoerd.

De ontvoering was in de plaats Jangebe, in de noordwestelijke staat Zamfara. Politie en leger zijn op zoek naar de meisjes.

Masauda (20) werd niet ontvoerd, maar verstopte zich. Ze vertelt nu haar verhaal over het moment dat de gewapende mannen binnenvielen:

Masauda uit Nigeria ontsnapt aan ontvoering: 'Dit heeft me echt bang gemaakt'

Vorige week was er ook al een aanval op een groep scholieren in Nigeria, in de plaats Kagara. Toen werd 's nachts een internaat aangevallen door gewapende mannen. Een scholier werd gedood, 27 werden er ontvoerd; zij worden nog steeds vastgehouden.

Boko Haram?

Het is onduidelijk wie er achter de acties van vandaag en vorige week zitten, maar de islamitische terroristische organisatie Boko Haram heeft vaker scholen in Nigeria aangevallen.

In december werden nog bijna 400 scholieren ontvoerd door Boko Haram. Zij zijn weer vrijgelaten. In een audioboodschap werd gezegd dat de ontvoering was gericht tegen het "on-islamitische westerse onderwijs".

Anonieme regeringsfunctionarissen zeggen dat de regering losgeld betaalt voor ontvoerde scholieren en dat daardoor het aantal ontvoeringen toeneemt. De Nigeriaanse overheid ontkent dat er losgeld wordt betaald.

Een paar dagen na de ontvoering doet een meisje dat aan de ontvoerders wist te ontkomen haar verhaal.

Masauda uit Nigeria ontsnapt aan ontvoering: 'Dit heeft me echt bang gemaakt'

STER reclame