PSV-trainer Schmidt niet boos, wel teleurgesteld: 'Zonde voor de groep' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

"Of ik boos ben? Nee, maar wel teleurgesteld. Dit kan gebeuren in het voetbal. Het is zonde voor deze groep. Ze verdienden het om door te gaan. Ze hebben er echt alles aan gedaan", aldus Roger Schmidt.

De trainer van PSV nam donderdagavond zijn spelers in bescherming na de late tegentreffer van Olympiakos, die uitschakeling betekende in de Europa League. Tot twee minuten voor tijd leek er niets aan de hand voor de Eindhovenaren. Tot de Grieken scoorden. PSV won nog wel met 2-1, maar de zege was onvoldoende na de 4-2 nederlaag van een week eerder in Griekenland.

Schmidt zag, behoudens in de slotfase, een goed voetballend PSV. "Ik ben trots op mijn spelers. We waren gefocust en vanaf het begin lieten we zien dat we geloof hadden in een resultaat. We hebben veel geïnvesteerd en een stap vooruit gezet in de ontwikkeling, ook van jonge spelers. De uitschakeling moeten we helaas accepteren."

Moeilijk te accepteren

Middenvelder Ryan Thomas baalde van de eliminatie. "Het maakt mij boos. We hadden het gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden, maar dan valt de 2-1 in de laatste minuten. Dat is moeilijk te accepteren. We zijn uiteindelijk afgestraft voor de fouten die we in de eerste wedstrijd maakten."

Zondag krijgt PSV de mogelijkheid om deze week toch nog met een prettig gevoel af te sluiten. Dan staat namelijk de topper in de eredivisie tegen Ajax op het programma.

Balende Thomas: 'Gevoel dat we de wedstrijd onder controle hadden'

STER reclame