Familie en vrienden herdachten Sebastiaan in een stille tocht
NOS NieuwsAangepast

Pakketbezorger Wijchen vervolgd voor doodslag

De pakketbezorger die op 24 november een voetganger doodreed in Wijchen wordt vervolgd voor doodslag. Dat bleek op de eerste zitting van de zaak bij de rechtbank Utrecht. Het Openbaar Ministerie zegt dat de 19-jarige verdachte Tarik O. de voetganger met opzet tweemaal aanreed, nadat die een opmerking had gemaakt over het rijgedrag van O.

De 42-jarige Sebastiaan maakte die avond met zijn vrouw een wandeling in Wijchen. Toen een bestelbus op hoge snelheid de wijk binnenreed, maakte hij daar een opmerking over tegen de bestuurder. Iets later, toen de O. de wijk weer wilde verlaten, probeerde het slachtoffer een foto te maken van het kenteken, waarna O. volgens getuigen bewust op hem in reed.

De officier van justitie verwoordde het zo:

OM: de pakketbezorger in Wijchen reed opzettelijk in op het slachtoffer. En daarna nog eens.

Volgens het OM is uit het politieonderzoek en het horen van meerdere getuigen gebleken dat het geen noodlottig ongeval betrof, maar dat er echt sprake was van opzet. Daarom wordt de verdachte vervolgd door doodslag. Ook wordt het hem zwaar aangerekend dat hij na de aanrijding is weggereden. Later is hij in Beuningen gearresteerd.

Verdachte Tarik O. wilde graag via een online verbinding bij de zitting aanwezig zijn vanuit het huis van bewaring. Maar dat is volgens de rechtbank door omstandigheden op het laatste moment niet gelukt.

''Verdachte is niet onwillig bij de zaak aanwezig te zijn en zal er volgende keer zelf ook echt zijn'' beloofde zijn advocaat Korfker. Zij wil acht getuigen laten horen, omdat die geen eensluidend oordeel zouden hebben over de precieze gebeurtenissen. De rechtbank geeft daar toestemming voor.

Ook besliste de rechtbank dat de verdachte nog zeker drie maanden vast blijft zitten. Normaal gesproken zou de rechtbank Oost-Nederland deze zaak behandelen, want daar valt Wijchen onder. Maar daar werkt een familielid van de verdachte. Om alle schijn van vooringenomenheid te voorkomen, is de rechtszaak daarom verplaatst naar Utrecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl