Bekijk de samenvatting van FC Groningen - Feyenoord Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Feyenoord heeft opnieuw punten laten liggen in een uitwedstrijd. Bij FC Groningen kwamen de Rotterdammers, die van de laatste zes uitbeurten er slechts eentje in winst hebben weten om te zetten, niet verder dan 0-0.

Feyenoord verzuimde door de remise in het inhaalduel - hevige sneeuwval lag op de oorspronkelijke speeldatum dwars - aan te haken bij nummer drie AZ, die drie punten voorsprong houdt en de Kuip-ploeg zondag op bezoek krijgt.

Het eerste gevaar kwam van Feyenoord-aanvoerder Steven Berghuis, die al na een paar minuten voorlangs vuurde. Maar nog voor het eerste kwartier voorbij was, waren Tomas Suslov en Gabriel Gudmundsson, van dichtbij, op Feyenoord-doelman Nick Marsman gestuit.

Vervolgens namen de gasten weer het heft in handen. Orkun Kökcü nam het Groningse doel kort achter elkaar twee keer op de korrel. Bij de eerste poging kopte Leroy Fer in de rebound over het doel. Even later trof Luis Sinisterra, ook al in tweede instantie, de paal.

Tomas Suslov en Leroy Fer AFP

De beste kans op de openingstreffer was echter voor Jørgen Strand Larsen, die zijn hoofd tegen een prachtige voorzet van Suslov zette. De jonge Noor stuitte vijf minuten voor de rust op de vuisten van Marsman.

Duimschroeven

Kort na de pauze had Sinisterra evenmin veel geluk met een kopbal. Alessio Da Cruz zorgde op de lijn voor opluchting voor de thuisploeg. Een lobje van Bryan Linssen kwam bovenop de lat terecht en Kökcü schoot in kansrijke positie tegen Bart van Hintum op, al meenden de Rotterdammers dat de verdediger daarbij hands had gemaakt.

Feyenoord hield de duimschroeven stevig aangedraaid, maar het gewenste resultaat bleef uit. Wel moest Sinisterra toezien hoe hij opnieuw de paal raakte, nu met een mooie indraaiende bal. Groningen-doelman Sergio Padt hield even later Linssen van een doelpunt af.

Sergio Padt houdt Brian Linssen van een doelpunt Pro Shots

Trainer Dick Advocaat, die een week geleden met zijn ploeg in de beker onderuit ging bij sc Heerenveen en afgelopen zondag bij FC Twente 2-2 speelde, probeerde het nog met Robert Bozenik in de spits in plaats van Linssen, maar soelaas bood dat niet.

'Genoeg kansen gehad'

Dat hij voor de jonge Slowaak koos en niet voor bijvoorbeeld de doorgewinterde Nicolai Jørgensen, kon Advocaat wel uitleggen. "We hadden een veldoverwicht en Bozenik is een speler die vooral gevaarlijk is in de zestienmeter. Maar hij ging te veel naar de bal toe spelen. Hij moet gewoon wegblijven."

En dus bleef het 0-0. "Qua resultaat kunnen we niet tevreden zijn. We hadden deze wedstrijd qua veldspel moeten winnen. Maar dat hebben we niet gedaan, tegen een lastige ploeg. We hebben genoeg kansen gehad en ik vond ons heel duidelijk spelen vandaag. Tegen de paal, de lat, net te laat. Maar ja, dat doen ze ook niet expres."

Statistieken FC Groningen - Feyenoord

STER reclame