NOS Sport

Visser scherpt in Madrid Nederlands record 60 meter horden aan

Visser scherpt in Madrid Nederlands record 60 meter horden aan

Atlete Nadine Visser heeft bij de indoormeeting uit de World Tour in Madrid haar Nederlands record aangescherpt. Ze liep in de finale naar 7,81, twee honderdsten onder haar oude toptijd van 7,83. Met die tijd van 7,81 deelt ze de eerste plaats op de wereldranglijst van dit jaar met de Amerikaanse Christina Clemons.

Grant Holloway verbeterde bij de mannen op de 60 meter horden het wereldrecord. Hij noteerde in de Spaanse hoofdstad 7,29. Het oude wereldrecord stond op naam van de Brit Colin Jackson uit 1994. Koen Smet werd zevende met 7,73.

Visser liep nagenoeg de perfecte hordenrace in de indoorhal van Madrid. Ze kwam ruim als eerste over de meet. De Spaanse Teresa Errandonea finishte als tweede in 8,08. Zoë Sedney, die in de series nog 8,03 liep, kende wat haperingen en eindigde als zesde in 8,35.

EK in Torun

Visser, die in Madrid in de series al rap was met 7,89, reist nu als onbetwiste topfavoriete af naar de EK indoor volgend weekeinde in het Poolse Torun (5-7 maart). Ze verdedigt daar de Europese titel die ze twee jaar geleden veroverde in Glasgow.

Joris van Gool spurtte op de 60 meter naar de derde plaats in 6,61. De Nederlands kampioen moest de Ivoriaan Arthur Cissé (6,59) en de Fransman Mouhamadou Fall (6,60) voor zich dulden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl