Art Langeler
NOS Voetbal

PEC kiest voor oude bekende en haalt Langeler terug naar Zwolle

Vier dagen na het ontslag van John Stegeman heeft PEC Zwolle een nieuwe trainer aangesteld: Art Langeler. Hij was al eerder in dienst van de club en leidde de Zwollenaren tijdens die periode, in 2012, naar de eredivisie. Langeler vertrekt bij de KNVB.

Hoewel beide partijen nog in gesprek zijn over de laatste details van het contract bevestigen bronnen rond de club aan de NOS dat Langeler de nieuwe hoofdtrainer wordt.

Langeler (50) begon bij PEC als coach in de jeugdopleiding, promoveerde tot hoofdcoach, was daarna werkzaam in de jeugdopleiding van PSV, bondscoach van Jong Oranje en de laatste jaren directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB.

Art Langeler viert in 2012 de promotie van PEC Zwolle

Leeroy Echteld zal komende vrijdag tijdens de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen als coach op de bank zitten bij Zwolle. Of hij ook de komende maand de technische leiding bij het eerste elftal zal hebben, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat Echteld als assistent van Langeler zal gaan fungeren.

Aanvankelijk had Zwolle het oog laten vallen op Alfons Groenendijk als interim-trainer en assistent van Langeler, maar na enige gesprekken te hebben gevoerd met de clubleiding trok hij zich terug.

Stegeman werd zaterdagavond na de nederlaag (3-2) tegen hekkensluiter FC Emmen aan de kant gezet door de Zwolse clubleiding. PEC staat dertiende in de eredivisie, tien punten boven de gevarenzone. Zwolle speelt vrijdagavond thuis tegen sc Heerenveen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl