De politie doet onderzoek bij de container
NOS NieuwsAangepast

Baby uit Amsterdamse vuilcontainer 'stabiel', gevonden in supermarkttas

De baby die gisteravond werd aangetroffen in een ondergrondse vuilcontainer in Amsterdam, is "op dit moment" stabiel. Dat meldt de politie. Het gaat om een pasgeboren meisje.

Het kind werd rond 23.00 uur aangetroffen. De baby werd na de vondst ingepakt met politiejassen en meteen overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer ondersteunde agenten bij het bevrijden van het kind uit de container aan het Meernhof.

De agenten kwamen op de container af na een melding van een buurtbewoonster die gehuil vanuit de vuilcontainer dacht te horen. "Ik ging vuil weggooien met mijn dochter. Ik gooide de zak weg en ik hoorde een babytje huilen. Ik wist meteen dat het een baby was", vertelt zij tegen AT5. "Ik heb meteen de politie gebeld. Ze waren een beetje van 'die spoort niet' maar ze waren er wel heel snel."

Hele nacht gebeden

Nadat er enkele vuilniszakken uit de vuilcontainer waren gehaald, werd de baby aangetroffen. Het kind zat in een gele supermarkttas. "Mijn hart breekt als moeder. Ik heb meteen zoiets van 'geef dat kind maar aan mij'. Ik wil ook graag het kindje zien en weten hoe het gaat. Ik weet dat het een meisje is, maar niet hoe het gaat", vertelt de buurtbewoonster.

"Ik zat gisteren nog in de keuken en zei tegen mijn dochter: 'ik gooi die zakken morgen wel weg, ik ben een beetje moe'. Maar ik ben toch die zakken gaan weggooien. Ik geloof niet snel in God, maar ik heb wel de hele nacht lopen bidden dat het goed gaat."

Onduidelijk is hoelang het kind in de container lag. De politie roept getuigen op zich te melden. Ook personen die videobeelden van de omgeving hebben, worden gevraagd zich te melden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl