Spelers van Feyenoord blij AFP

De spelers van Feyenoord moeten weer een loonoffer brengen. Vlak voor het weekend kwam de Rotterdamse clubleiding met deze mededeling, die verkeerd viel bij de spelersgroep.

Het is de tweede keer al dit seizoen dat de selectie een loonoffer moet brengen. Feyenoord verkeert door de coronacrisis in zwaar weer en moet drastisch bezuinigen. Per thuiswedstrijd verliest de Rotterdamse club 900.000 euro.

Dat zorgde ervoor dat de Feyenoord-selectie in 2020 al zes maanden werd gekort op hun salaris. Die afspraak verliep op 31 december.

Louis Everard, directeur van spelersvakbond VVCS, is boos op Feyenoord. "Als je financiële problemen hebt, ga dan in gesprek met je spelers, maar leg het niet als een eenzijdig dictaat op. Dit is een totaal verkeerde handelwijze. De spelers van Feyenoord hebben al een loonoffer gebracht en dat was een heel fors offer", zegt hij bij Langs de Lijn op NPO Radio 1.

Juridisch conflict

Everard: "Wat er nu gebeurt kan helemaal niet. Alleen als de spelers individueel instemmen met een offer, kan dit. Als club moet je dit niet willen, en zeker als Feyenoord moet je dit al helemaal niet willen. Feyenoord is de enige club in Nederland die dit zo doet. De volgende stap is nu aan de club: probeer een compromis te vinden. Als de spelers dit niet accepteren, ligt er een juridisch conflict. Dan gaat de zaak naar de arbitragecommissie..."

Trainer Dick Advocaat kondigde zondagmiddag al aan dat hij maandag wil praten over dit onderwerp met de spelersgroep.

Everard: 'Totaal verkeerde handelswijze'

STER reclame