Lautaro Martínez was de gevierde man met twee goals

Internazionale geeft AC Milan pak slaag in Derby della Madonnina (0-3)

Internazionale heeft de marge met AC Milan, zijn naaste belager in de Serie A, vergroot tot vier punten. In een rechtstreek duel, de zogeheten Derby della Madonnina, boekte een superieur Inter een 3-0 overwinning.

Al na vijf minuten was het raak voor de 'uitploeg', toen Lautaro Martínez van dichtbij binnen kon koppen op aangeven van Romelu Lukaku. Milan was voor rust amper gevaarlijk, al kreeg Zlatan Ibrahimovic twee kansjes: een schot recht op doelman Samir Handanovic af en een hakbal. Theo Hernandez schoot namens Milan net naast.

Romelu Lukaku en Zlatan Ibrahimov, onlangs in de beker nog kemphanen, lieten elkaar zondag met rust

Een kwartier na rust scoorde Lautaro Martínez opnieuw, dit keer met een intikker en met Ivan Perisic als aangever.

De Kroaat gaf ook de voorzet bij de 3-0 van Lukaku, die met een ferme uithaal met links doelman Gianluigi Donnarumma het nakijken gaf.

• EPA
    Voor San Siro hadden zich duizenden fans van zowel AC Milan als Internazionale verzameld
  • EPA

Nummer zeven Atalanta Bergamo won thuis met 4-2 van nummer zes Napoli en steeg daardoor naar de vierde plaats. Napoli heeft wel nog een duel tegoed en Juventus zelfs nog twee.

Met twee aanvallend ingestelde ploegen viel het aantal kansen voor rust tegen. Duvan Zapata had kunnen scoren voor Atalanta, maar kreeg de bal niet onder controle. Na rust zette Zapata Atalanta met een kopbal wel op 1-0.

De positie van Napoli-coach Gennaro Gattuso wordt hachelijker na een reeks matige resultaten

De 1-1 was van Piotr Zielinski, die een hoge voorzet ineens op de slof nam. Robin Gosens (intikker) en Luís Muriel (knap schot) tilden de score naar 3-1, waarna het weer even spannend werd toen Gosens de bal in het eigen doel werkte. Drie minuten later was de marge weer twee na een kopbal uit een corner van Romero.

Opvallend aan de wedstrijd was het aantal verschillende nationaliteiten binnen de lijnen. Dat waren er, inclusief invallers, liefst 23, en dat is een record in de Serie A.

Parma en Udinese in balans

Parma speelde eerder op de dag met 2-2 gelijk tegen Udinese, na een 2-0 voorsprong bij rust. Bij Parma bracht Joshua Zirkzee de wedstrijd door op de bank, bij Udinese was Bram Nuytinck in de 80ste minuut goed voor de 2-2.

Marvin Zeegelaar werd na 67 minuten vervangen door Thomas Ouwejan. Jayden Braaf bleef op de bank.