Groningen voorkomt in slotfase nederlaag bij rivaal Heerenveen

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - FC Groningen

De Derby van het Noorden tussen sc Heerenveen en FC Groningen heeft geen winnaar opgeleverd. De ontmoeting eindigde in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Siem de Jong en Tomas Suslov.

In de eerste helft had Heerenveen het meeste balbezit en een overwicht. Lasse Schöne probeerde het van afstand, maar Sergio Padt kon nog net op tijd zijn arm strekken om de streep van de Deen uit zijn doel te houden.

Iets na het halfuur knalde Joey Veerman op de paal na een fout van Mike te Wierik. Heerenveen kreeg vlak voor rust dan toch loon naar werken. De Jong scoorde na een fraai opgezette aanval, met Joey en Henk Veerman in de hoofdrol.

Onderkant lat

In de tweede helft beet Groningen meer van zich af. Invaller Paulos Abraham gleed de bal na een voorzet van Mohamed El Hankouri net naast en Jørgen Strand Larsen trof de onderkant van de lat.

In de slotfase viel alsnog de gelijkmaker. Tomas Suslov sloeg toe met een afdraaiend schot dat in de linkerhoek achter Erwin Mulder belandde.

Suslov draagt goal op aan zijn oma's: 'Die zijn deze maand allebei overleden'

Groningen blijft zesde. Trainer Danny Buijs bleef overigens thuis, omdat hij in contact is geweest met een op corona positief getest persoon. Assistent Adrie Poldervaart nam de honneurs waar.

Heerenveen, eerder deze week verantwoordelijk voor de bekerexit van Feyenoord, is terug te vinden op de tiende positie.