NOS Voetbal

RKC zet ook Heracles opzij en is nu al vier wedstrijden op rij ongeslagen

Bekijk de samenvatting RKC Waalwijk - Heracles Almelo

RKC Waalwijk heeft tegen Heracles Almelo voor de tweede week op rij gewonnen in de eredivisie. De ploeg van coach Fred Grim won thuis met 3-0, is vier duels op rij ongeslagen en neemt verder afstand van de gevarenzone.

RKC bezet de vijftiende plaats in de eredivisie en staat negen punten boven de degradatiestreep, die gevormd wordt door Willem II en ADO Den Haag. "Een gouden weekend voor ons", zei Grim na afloop.

RKC slaat bij eerste kans toe

Heracles oogde ongeïnspireerd, maar tikte de bal aanvankelijk wel iets soepeler rond. RKC sloeg echter toe bij de eerste kans: Ola John prikte de bal beheerst in de hoek.

Van der Venne succesvol met 'laatste sprint', Grim kan er om lachen

Die treffer gaf RKC vleugels en Lennerd Daneels rondde halverwege de eerste helft een vlotte aanval knap af: 2-0. Tot aan de rust kon het ideeëloze Heracles er niets tegenover stellen.

De Almeloërs leverden erna meer strijd, maar RKC gaf geen krimp en stichtte uit tegenstoten zelfs meer gevaar. Nadat Richard van der Venne evenals Daneels eerder al een mogelijkheid had gemist, maakte hij er bij de volgende kans alsnog 3-0 van.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl