NOS Nieuws

RIVM: 4720 nieuwe besmettingen, stijging lijkt structureel

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4720 nieuwe coronabesmettingen gemeld, 142 meer dan gisteren. Inmiddels lijkt het erop dat inderdaad de stijging van de besmettingen is ingezet die door het RIVM werd aangekondigd. De afgelopen week liep het aantal positieve tests bijna 17 procent op vergeleken met de zeven dagen daarvoor.

De stijging houdt waarschijnlijk verband met de opmars van de besmettelijker Britse variant van het virus. Deskundigen hopen dat een eventuele derde golf relatief klein kan blijven. Vanwege de aanhoudende maatregelen, maar ook omdat steeds meer Nederlanders worden gevaccineerd en de lente in aantocht is.

In de ziekenhuizen blijft de bezetting op een niveau onder de 2000 bedden, zonder substantieel toe- of af te nemen. Er liggen nu 1849 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1858), van wie 534 op de IC (gisteren: 522), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

17 overleden covidpatiënten

Bij het RIVM werden 17 overleden covidpatiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 62. Op zondag en maandag zijn de sterftecijfers vaak lager, omdat er in het weekend minder overlijdens worden doorgegeven. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 58 doden per dag, tegen 59 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Dat cijfer blijft dalen. Er zijn nu 465 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 509.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl