Nederland geniet van het mooie weer
NOS NieuwsAangepast

Warmste 21 februari ooit gemeten, mensen genieten van lenteweer

Net als gisteren genoot Nederland ook vandaag van het mooie weer. Rond het middaguur steeg de temperatuur in De Bilt naar 15 graden en daarmee is het de warmste 21 februari ooit gemeten, meldt Weerplaza. Vanwege het zachte lenteweer trokken veel mensen erop uit. Op sommige plekken leidde dat tot drukte.

Zo was Scheveningen als vanouds een populaire bestemming. Een woordvoerder van de gemeente Den Haag zei tegen Omroep West dat de situatie aan het begin van de middag nog beheersbaar was. "Hoewel er meer mensen zijn dan gisteren, is het nog niet nodig om wegen af te sluiten. We hebben voldoende boa's en politie rondlopen om alles in de gaten te houden en als het nodig is, zullen we zeker extra maatregelen nemen."

Noordwijk en Wassenaar probeerden automobilisten te ontmoedigen. De gemeente Noordwijk waarschuwde dat alle parkeerplaatsen vol waren en vroeg mensen niet meer met de auto naar de badplaats te komen. Ook in Wassenaar waren de parkeerplaatsen bij natuurgebied Meijendel vol.

Op de Vinkeveense Plassen deed ondernemer Dorien Galet voor het tweede weekend op rij goede zaken. Vorige week stond ze snert te verkopen aan schaatsers. Dit weekend toverde ze haar brommer om tot ijscokar. "Ik ben vorige week op de bonnefooi bij de Vinkeveense Plassen gaan staan. Dat was al een leuk weekend", vertelt Galet aan NH Nieuws. Vandaag had ze het opnieuw druk.

Haar brommer onderging een metamorfose van winter- naar zomeraanbod. "De ijsbrommer is in principe de snertkar, dus het was de bovenkant eraf en er weer op. Even ijs halen en omschakelen."

Volgens Galet had ze gisteren al een goede dag. "Ik heb ook nog met de leverancier gebeld of ik niet wat extra's kon halen." Ook vandaag heeft ze ijs verkocht. Galet zegt dat het haar weer wat perspectief geeft. "Gelukkig, want het is allemaal lastig. Als dit de hele week doorgaat, hoef je niet meer op al die regelingen te steunen. Ik wil liever zelf geld verdienen dan het handje ophouden."

In Utrecht wisten de mensen de zon en de buitenlucht wel te vinden:

Zo geniet Nederland van het lenteweer

Bij de ijscowagen van Giorgio Ferrari in Eindhoven was het de hele dag druk. "Na al het winterse weer hebben mensen gewoon zin in ijs", vertelt hij aan Omroep Brabant. "Ze hebben zin om te fietsen en te wandelen en daar hoort gewoon een ijsje bij."

"De mensen zijn vrolijk en maken een praatje met elkaar", vult zijn rechterhand Martina Ori aan.

In Veenendaal ging Piet Tamminga er al vanuit dat het een drukke dag in zijn ijssalon zou worden. "Zeker de eerste mooie dag van het nieuwe voorjaar, dan merk je toch altijd dat het extra druk is", zegt hij tegen RTV Utrecht. "Mensen hebben dan toch wel weer het gevoel dat de koeien weer de wei in mogen, om het zo maar te zeggen. Dat is dit jaar denk ik nog meer dan normaal en dat is ook wel te begrijpen."

Drukte op de boulevard in Scheveningen:

Topdrukte rond strand in Scheveningen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl