1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS Nieuws

Johnson zet vaart achter vaccinatieprogramma

De Britse regering wil al eind juli een eerste coronavaccinatie hebben toegediend aan alle volwassenen die dat willen. Het vorige doel was september, maar premier Johnson zegt dat hij extra vaart wil zetten achter het vaccinatieprogramma.

"Dit zal ons helpen om de kwetsbaarste mensen sneller te beschermen en sneller tot versoepelingen van de maatregelen te komen", zegt Johnson in een verklaring. De uitweg uit de lockdown moet volgens hem wel voorzichtig gebeuren.

Maandag maakt Johnson details over versoepelingen bekend, maar bekend is al dat de scholen waarschijnlijk op korte termijn weer opengaan. Ook mogen bewoners van verpleeghuizen weer bezoek ontvangen.

17 miljoen Britten

In het begin van de pandemie kreeg Johnson nog veel kritiek omdat hij relatief lang wachtte met maatregelen. Dat zou hebben geleid tot een onnodig groot aantal slachtoffers. Met het vaccineren zijn de Britten echter veel sneller dan andere landen.

Tot nu toe hebben ruim 17 miljoen Britten een eerste vaccinatie gekregen, bijna een op de drie volwassen inwoners. Volgens persbureau Reuters staat het Verenigd Koninkrijk daarmee wereldwijd op de derde plaats, achter Israël en de Verenigde Arabische Emiraten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl