Fortuna duwt ADO dieper het moeras in

In een duel dat nauwelijks kon boeien heeft Fortuna Sittard in eigen huis met 2-0 gewonnen van ADO Den Haag. Het iets sterkere Fortuna kwam na een klein half uur verdiend op 1-0, al kwam daar wel wat geluk bij kijken: Lisandro Semedo trof via ADO-verdediger Boy Kemper doel.

ADO, waar winteraankoop Abdenasser el Khayati zijn eerste minuten mocht maken, toonde strijdlust en ging op zoek naar de 1-1. Dat leverde niets op en de tegenaanvallen van de Limburgers waren gevaarlijker.

Het lukte de bezoekers ook na rust maar niet om kansen te creëren. Ze gaven wel ruimte weg, maar daar deed Fortuna ook lange tijd niks mee.

Abdenasser el Khayati in het duel met Fortuna Sittard

Kort nadat Ricardo Kishna in de 79ste minuut het eerste ADO-schot van de wedstrijd had afgeleverd, tikte aan de andere kant Sebastian Polter uit de rebound de 2-0 binnen.

ADO liep zodoende tegen z'n dertiende nederlaag van het seizoen aan en zag eerder op de avond FC Emmen dichterbij komen in de strijd tegen degradatie. Emmen versloeg PEC Zwolle en heeft daardoor vier punten achterstand op ADO en Willem II, dat vrijdagavond met 6-0 verloor van FC Utrecht.