NOS NieuwsAangepast

RIVM: 4604 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4604 nieuwe coronabesmettingen gemeld, 134 minder dan gisteren. Het cijfer ligt hoger dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 3759 mensen positief getest werden.

Voor het eerst sinds half december vertoont het aantal besmettingen weer een voorzichtig stijgende lijn. Er kan nog wel sprake zijn van een correctie voor het winterweer: een deel van de tests die toen werd afgezegd, is de afgelopen week ingehaald.

Tegelijkertijd is de vrees dat de besmettingscijfers weer stijgen doordat de nieuwe, besmettelijker Britse variant rondwaart.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 1858 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1943), van wie 522 op de IC (gisteren: 510), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 62 overleden covidpatiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 50. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 59 doden per dag, tegen 63 doden dagelijks een week eerder.

Hoe het sterftecijfer zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 471 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 506.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl