NOS Voetbal

Utrecht geeft Willem II enorm pak slaag; nu elf tegentreffers in twee duels

Bekijk de samenvatting van Willem II - FC Utrecht

Het avontuur van Zeljko Petrovic bij Willem II begon hoopgevend met een zege tegen FC Emmen, maar in de laatste twee duels is de ploeg uitgegroeid tot meest gepasseerde club in de eredivisie. Na de nederlaag bij Feyenoord afgelopen zondag (5-0), deelde ook FC Utrecht vrijdag een ferme tik uit: 0-6.

Het duel was vrijdagavond nog geen drie minuten oud, of Willem II incasseerde al zijn 48ste tegentreffer van dit seizoen. De bezoekers kwamen goed door over rechts en Sander van de Streek gaf perfect voor op Hidde ter Avest, die koelbloedig binnen kon tikken.

In de elfde minuut was het alweer raak, op een vergelijkbare manier, met nu Adam Maher die vanaf rechts strak voorzette en Van de Streek vond om het af te maken. En om het nóg erger te maken voor Petrovic, in zijn derde duel als hoofdtrainer in Tilburg, zeilde acht minuten later ook nog een laag schot van dezelfde Van de Streek binnen: 0-3.

Vreugde bij Sander van der Streek

Uit frustratie ontdeed Petrovic zich van zijn kauwgom met een ferme worp richting de dug-out. Hij beet op zijn lippen en moest zich vermannen. Dat deed hij, maar zijn ploeg op de rails krijgen lukte in de resterende zeventig minuten ook niet; er volgden nog drie tegentreffers. Ook Bart Ramselaar, Gyrano Kerk en Mark van der Maarel vonden het net namens de rozehemden uit de Domstad, die geen oog hadden voor de Tilburgse malaise en hun sterke reeks van dertien punten in vijf wedstrijden nog verder uitbreiden.

Met een thuiswedstrijd tegen concurrent ADO Den Haag en een uitduel bij Sparta Rotterdam voor de boeg, moeten er snel punten worden gepakt door Willem II, dat zeventiende staat met dertien punten, evenveel als de eerstvolgende tegenstander.

53 tegentreffers in 22 duels

De ploeg is met 53 tegentreffers VVV-Venlo, dat eerder dit seizoen met 13-0 verloor van Ajax, voorbij als meest gepasseerde ploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl