NOS NieuwsAangepast

4761 nieuwe besmettingen, gemiddelde stijgt weer

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4761 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 167 meer dan gisteren.

Het gemiddelde aantal besmettingen van afgelopen week was per dag 3704 mensen. Inmiddels stijgt dat gemiddelde alweer een paar dagen, nadat het aantal besmettingen een tijdlang juist afnam.

Of er nog steeds sprake is van een inhaalslag na een periode waarin minder werd getest door het slechte weer, kon de GGD vrijdagmiddag niet direct aangeven. Dat zou de hogere aantallen kunnen verklaren.

In de ziekenhuizen nam de bezetting toe. Er zijn dus meer coronapatiënten opgenomen dan er zijn ontslagen of overleden.

Er liggen nu 1943 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1931), van wie 510 op de IC (gisteren: 523), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 50 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 74. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 60 doden per dag, tegen 62 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 479 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 518.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl