Waar Willem II-spits Vangelis Pavlidis vorig jaar nog de Griekse held van de eredivisie was, gaat het dit jaar aanmerkelijk moeizamer. Willem II bivakkeert in de degradatiezone en de heldenrol van Pavlidis is overgenomen door een landgenoot bij VVV-Venlo, door Giorgos Giakoumakis.

Ook Willem II heeft een Griek in de spits: 'Ik wil zijn zoals Giakoumakis'

Vorig seizoen, toen Willem II zich plaatste voor Europees voetbal, was de spits goed voor dertien doelpunten en vier assists. Dit seizoen staat Pavlidis op zes goals en drie assists.

"Het is moeilijk, als je verliest en je scoort niet, dan is dat allebei een probleem", aldus Pavlidis. En dat heeft ook invloed op zijn humeur én zijn nachtrust: "Dat is waar, zo iemand ben ik ook... 's Nachts denk ik na: waarom heb ik het zo gedaan?"

Jaloers kijkt Pavlidis dit seizoen naar zijn landgenoot Giakoumakis, die bij VVV-Venlo in de competitie al 22 keer het doel wist te vinden. "Ik wil net zo als hij zijn, natuurlijk. Maar ik ben ook blij voor hem. En het is ook goed voor het nationale team van Griekenland."

Beide Grieken zijn aanvallers, maar wel een ander type, vertelt Pavlidis. "Hij is meer een echte spits dan ik. Hij is meer een afmaker en meer in het zestienmetergebied te vinden. Ik houd er ook van om kansen voor andere spelers te creëren."

Lachen met Petrovic

Sinds eind vorige maand heeft Willem II een nieuwe trainer: Zeljko Petrovic. Dat leverde de Tilburgers vooralsnog een welkome 2-0 zege tegen FC Emmen en een 5-0 oorwassing bij Feyenoord op. Pavlidis is hoe dan ook blij met zijn Montegrijnse coach.

"Grieken kunnen goed overweg met de Balkan. We zitten op dezelfde golflengte", vertelt Pavlidis. "En hij is goed in grappen maken. Het is goed om plezier te hebben en te lachen met het team."

En een beetje lachen, dat kunnen de Tilburgers met zes punten achterstand op de 'veilige' vijftiende plaats wel gebruiken.

STER reclame