NOS Nieuws

Verbazing over schaatsende Hoekstra in Thialf

Een tweet met een foto van minister Hoekstra die in Thialf aan het schaatsen is, zorgt voor verbaasde reacties op het sociale mediaplatform. Binnen sporten is sinds december verboden en de ijshal is gesloten voor recreanten.

Het ging om een bedrijfsbezoek van de CDA-leider, legt directeur Marc Winters van Thialf uit in de Heerenveense Courant. Wopke Hoekstra had de ijzers ondergebonden om een kwartier lang met Sven Kramer een paar rondjes te schaatsen. Tijdens zijn werkbezoek aan Noord-Nederland deed de minister na Heerenveen ook Drachten en Groningen aan.

In Thialf mogen topsporters nog trainen, maar de schaatshal is gesloten voor recreatieschaatsers. Dat betekent niet dat de schaatstempel geen individuele gasten mag ontvangen, zegt Winters. "De ontvangst van de minister moet worden gezien als een toegestaan bedrijfsbezoek, waarbij hem in plaats van een rondleiding een paar ronden schaatsen is aangeboden."

Onder de tweet van Hoekstra vragen veel mensen zich verbaasd af waarom de bewindsman wel binnen mag schaatsen terwijl anderen dat niet mogen en iedereen zich moet houden aan de coronamaatregelen.

Ook Thierry Baudet heeft gereageerd op de foto. "Wopke gaat lekker schaatsen. Vast ook stiekem een "high five" gegeven na die gezellig middagactiviteit", tweet de FvD-leider.

Hoekstra heeft nog niet gereageerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl