NOS NieuwsAangepast

RIVM: 3416 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3416 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 703 meer dan gisteren.

Dat is lager dan dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 3628 mensen positief getest werden.

Door het winterse weer en de sluitingen van de teststraten afgelopen anderhalve week is het lastig om conclusies te verbinden aan de aantallen: mensen kunnen hun test hebben uitgesteld, waardoor er nu sprake is van een inhaalslag.

Tegelijkertijd vreest het RIVM dat de Britse variant van het coronavirus om zich heen probeert te slaan en de daling van het aantal coronatests stokt.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er zijn dus meer patiënten uit het ziekenhuis ontslagen of overleden dan dat er werden opgenomen.

Er liggen nu 1919 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1926), van wie 520 op de IC (gisteren: 526), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 89 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 88. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 62 doden per dag, tegen 60 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 489 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 551.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl