Mohamed Ihattaren
NOS Voetbal

PSV zonder Ihattaren naar Griekenland: 'Hij is ziek, dat kan gebeuren'

Mohamed Ihattaren reist niet mee met PSV naar Griekenland voor het Europa League-duel met Olympiakos, donderdagavond. Afgelopen zaterdag was hij nog invaller in het duel met ADO Den Haag (2-2).

"Mo kon niet trainen vanwege spierkwaaltjes", zei Roger Schmidt woensdagavond op de persconferentie. "En hij is ziek, dus de dokter heeft hem uit het team gezet. Of het raar is dat hij vaak ziek is? Nee, dat is het niet. Hij wil er graag bij zijn, maar hij is ziek. Dat gebeurt soms..."

Schmidt kan wel weer beschikken over Mario Götze. De Duitse middenvelder kwam vanwege een blessure eind december voor de laatste keer in actie. Hij hervatte vorige week de training, maar ontbrak nog tegen ADO. "Hij is nog niet honderd procent in zijn normale doen. Dat kan ook nog niet. Dat is hij pas als hij een paar wedstrijden weer heeft meegedaan. Maar hij is honderd procent fit. Als hij speelt of als hij invalt, kan hij een impact hebben bij ons."

Mario Götze begint tegen Sparta weer in de basis van PSV

Naast Ihattaren blijven ook Cody Gakpo en Armando Obispo achter in Nederland. Gakpo hervatte vorige week eveneens de training na blessureleed. "Hij heeft nog steeds last van pijn met bepaalde bewegingen. hij traint nog niet volledig mee met het team. Nog niet klaar om te spelen."

Verdediger Obispo is ook al langer geblesseerd, maar zat afgelopen weekeinde voor het eerst weer bij de selectie.

Slechte verliezer

In Griekenland is het winters weer. "Er was veel sneeuw hier gisteren, maar het veld was heel goed", zag Schmidt, die ook nog op de vraag inging of hij soms een slechte verliezer is, gelet op zijn uitlatingen na wedstrijden de laatste tijd. "Nee, dat klopt, ik ben een slechte verliezer. Mijn hele leven al. Ik houd er niet van. En als ik denk dat mijn team niet goed behandeld wordt, geef ik mijn mening. Als er een slechte beslissing genomen wordt, zeg ik dat."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl