Lionel Messi druipt af na de 4-1 nederlaag

Enorme dreun Barcelona in Champions League: 4-1 nederlaag tegen PSG

Het gaat voor Ronald Koeman en Frenkie de Jong heel moeilijk worden om met FC Barcelona de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Ze hebben in de achtste finales een dreun gekregen van Paris Saint-Germain.

Barcelona verloor op eigen veld het eerste duel met PSG met 4-1. Bij de return op 10 maart in Parijs zullen Koeman, De Jong en Lionel Messi uit een geheel ander vaatje moeten tappen.

Mbappé vindt drie keer het net

Er zal bijvoorbeeld een oplossing moeten worden gevonden om Kylian Mbappé aan banden te leggen. De Franse aanvaller scoorde dinsdagavond drie keer in Camp Nou.

Kylian Mbappé heeft de 4-1 binnen gekruld

Barcelona en PSG zochten in de heerlijke eerste helft de aanval en creëerden kans op kans. Lionel Messi opende vanuit een penalty de score, nadat Layvin Kurzawa De Jong gevloerd had. Scheidsrechter Björn Kuipers wees direct naar de stip.

Niet veel later maakte Mbappé na een fraaie aanval zijn eerste van drie goals.

Opvolger Asprilla en Sjevtsjenko

Mbappé is na Faustina Asprilla (Newcastle United in 1997) en Andrij Sjevtsjenko (Dinamo Kiev in 1997) pas de derde speler ooit die een hattrick heeft weten te maken tegen Barcelona in de Champions League.

De wedstrijd tussen Barcelona en Paris Saint-Germain was in Frankrijk al onder spanning gezet. Daar werd deze week gesuggereerd dat Lionel Messi volgend seizoen in het shirt van PSG speelt.

Koeman laat flirt PSG met Messi gaan: 'Weet niet of dit ook hun bedoeling was'

Na de rust nam PSG het heft stevig in handen. Mbappé schoot de 1-2 binnen en de ongedekte Moise Kean maakte koppend de 1-3. Barcelona viel wel aan, maar kon geen vuist meer maken.

PSG, de verliezend Champions League- finalist van vorig jaar, leunde in het slot meer op de defensie, maar toch krulde Mbappé nog de 1-4 binnen.