In samenwerking met
Omroep West
NOS Nieuws

10 jaar cel geëist tegen Hagenaar die huurmoordenaar zocht om ex te doden

Een 37-jarige man uit Den Haag probeerde tot twee keer toe een huurmoordenaar te vinden om zijn ex te doden. Dat stelt het Openbaar Ministerie, dat 10 jaar cel eist tegen de verdachte. De man slaagde niet in zijn opzet, omdat hij met oplichters te maken kreeg.

De Hagenaar zocht iemand op het dark web, het verborgen deel van internet, die de moeder van zijn twee kinderen kon doden. De zoektocht werd opgemerkt door de Engelse politie, die de collega's in Nederland inlichtte.

Volgens het OM heeft de man bekend dat hij de opdrachten gaf. Hij zou in een vechtscheiding hebben gezeten, waarbij de emoties hoog opliepen. Het OM stelt echter dat de verdachte "kil, zakelijk en met volharding te werk is gegaan", schrijft Omroep West.

Ondergedoken

De Hagenaar zocht gedurende een periode van enkele maanden naar manieren om zijn plan uit te voeren. Hij zette de opdracht opnieuw uit nadat hij de eerste keer was opgelicht. Ook betaalde hij al een voorschot en beloofde hij een bonus als zijn ex snel werd omgebracht.

Toen bekend werd dat de man de moeder van zijn kinderen wilde laten vermoorden, is het gezin meteen uit huis gehaald. Ze zitten nog steeds ondergedoken. De rechter doet over twee weken uitspraak.

Advertentie via Ster.nl