Testen in een coronatestbus
NOS NieuwsAangepast

2875 nieuwe besmettingen, daling houdt aan

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 2875 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 584 minder dan gisteren.

De voorbije week daalde het aantal positieve tests 8 procent ten opzichte van de week daarvoor. De besmettingen lopen al terug sinds Kerstmis. Maar het RIVM en leden van het Outbreak Management Team als Marion Koopmans vrezen dat de cijfers eind deze maand weer gaan oplopen, als gevolg van het oprukken van de meer besmettelijke Britse variant van het virus.

In de ziekenhuizen nam de bezetting het afgelopen etmaal toe. Er werden dus meer coronapatiënten opgenomen dan dat er werden ontslagen of overleden. De ziekenhuisbezetting dook vorige week woensdag onder de 2000 bedden en schommelt sindsdien.

Er liggen nu om precies te zijn 1922 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1859), van wie 536 op de IC (gisteren: 530), blijkt uit gegevens van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 27 overleden covid-19-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 23. Op zondag en maandag worden er vrijwel altijd minder sterfgevallen doorgegeven. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 60 doden per dag, tegen 58 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 509 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 577.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl