De burgemeester van Tubbergen heeft voor Geesteren een noodbevel afgekondigd om een einde te maken aan een alternatieve carnavalstoptocht. Ondanks waarschuwingen vooraf om geen carnavalsactiviteiten te houden, ging jeugdcarnavalsvereniging De Kroegtijgers volgens de gemeente vanochtend toch met tientallen auto's met aanhangwagens en muziek de straat op.

De gemeente Tubbergen kreeg gisteravond lucht van een oproep van de Geesterense vereniging om een alternatieve carnavalsoptocht te houden, meldt RTV Oost. De gemeente waarschuwde daarop de voorzitter hiervan af te zien.

Toen vanochtend toch zo'n veertig auto's, waarvan enkele voorzien van aanhangwagens met muziek, de straat op gingen, vaardigde burgemeester Haverkamp een noodbevel uit om de optocht per direct te ontbinden.

'Jammer dat dit nodig is'

"Ontzettend jammer dat dit nodig is", zegt de burgemeester in een verklaring. "We begrijpen dat het heel jammer is dat carnaval niet door kan gaan. Daarom hebben we veel waardering voor de verenigingen die moeite hebben gedaan voor het organiseren van online carnavalsgala's. We vinden het ontzettend jammer dat de jeugd hier niet op heeft aangehaakt en ondanks een flinke waarschuwing toch een optocht heeft gehouden."

De optocht is gestaakt na het uitvaardigen van het noodbevel. Gemeente en politie zijn nog in beraad over het nemen van eventuele stappen tegen de vereniging.

STER reclame