ANP
NOS Sport

Zonen van Totilas bezorgen Gal luxeprobleem: wie gaat er mee naar Tokio?

Dressuurruiter Edward Gal heeft een ingelaste Grand Prix in Tolbert, die meetelt voor olympische kwalificatie, op zijn naam geschreven. Hij deed dat met een zoon van zijn voormalige toppaard Totilas.

Op Total US, zoals de naam van het debuterende paard luidt, behaalde Gal een fraaie score van 80,73 procent.

Opvallend: Gal nam met nóg een paard deel aan de dressuurwedstrijd en ook dat is een zoon van Totilas, genaamd Toto Junior. Met dat paard, waarmee hij in september al Nederlands kampioen werd, behaalde Gal zaterdag de tweede plaats in Groningen.

Zonen van Totilas schenken Gal nieuw succes op dressuur

Marlies van Baalen eindigde met Go Legend DVB op de derde plaats en ook dat paard is een directe nazaat van Totilas.

Vanzelfsprekend was Gal tevreden. "Beide paarden hebben zich heel fijn laten zien. Deze wedstrijd is super om voor het eerst weer van start te gaan. Het is niet zo druk rond de ring, waardoor de paarden veel vertrouwen krijgen. Toto Junior is iets meer een krachtpatser, Total US iets eleganter. Maar het is geweldig om twee van zulke paarden te hebben op weg naar de Olympische Spelen van Tokio."

Spelen in Tokio

Volgens bondscoach Alex van Silfhout zijn wedstrijden in voorbereiding op Tokio hard nodig. "We moeten weer in een wedstrijdritme zien te komen. Het is hier echt geweldig geregeld allemaal en ik ben zeer tevreden over de verrichtingen. Met vijftien combinaties boven de zeventig procent en echt een superkopgroep. Dit is pas weer de eerste wedstrijd, er zit nog meer in het vat. We gaan met vertrouwen verder met de voorbereidingen op weg naar Tokio."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl