NOS NieuwsAangepast

Lintje voor dj Armin van Buuren

Een dag na de traditionele lintjesregen heeft dj Armin van Buuren een koninklijke onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

De populaire dj kreeg het lintje tijdens zijn Koninginnedag-optreden op de Garenmarkt in Leiden, uit handen van burgemeester Lenferink.

De 34-jarige Armin van Buuren staat al jaren aan de top van de internationale dancescene. Hij wordt geroemd om zijn bijdrage aan de promotie van de Nederlandse dancemuziek wereldwijd en zijn bijdragen aan de muziekeconomie.

DJ Mag Top 100

Van Buuren werd eerder al onderscheiden met de Gouden Harp (2010), de Popprijs (2008) en vele binnenlandse en buitenlandse awards.

Als enige dj ooit is hij vier jaar op rij verkozen tot dj nummer één in de DJ Mag Top 100, een wereldwijde graadmeter voor het succes van dj's die actief zijn in de elektronische dansmuziek.

Ruim 3300 mensen hebben gisteren een lintje gekregen. Onder hen zijn onder meer André van Duin, Linda de Mol, modeontwerper Addy van den Krommenacker, voetballer Clarence Seedorf en Noraly Beyer, oud-presentatrice van het NOS Journaal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl