PSV geeft in slotfase punten weg bij ADO, Kramer zorgt met omhaal voor 2-2

Bekijk de samenvatting van ADO Den Haag - PSV

PSV is er, ondanks legio kansen, niet in geslaagd te winnen bij ADO Den Haag. Na vijf kwartier stonden de Eindhovenaren wel op voorsprong (1-2) en een nipte overwinning leek in de maak, maar in de blessuretijd ging het mis; Michiel Kramer zorgde met een omhaal voor de 2-2.

Het blijft zoeken naar automatismen bij PSV. En dat komt mede doordat coach Roger Schmidt telkens een nieuw elftal de wei instuurt. Zo begonnen in Den Haag Mohamed Ihattaren en Denzell Dumfries op de bank. De Belg Yorbe Vertessen, middenvelder, debuteerde in de basis.

Het ontbrak PSV in de eerste helft evenwel niet aan kansen, Philipp Max kreeg de beste vanaf de strafschopstip, maar het was Bobby Adakanye die ADO uit een mooie aanval volledig tegen de verhouding in op 1-0 zette. PSV miste daarna nog legio kansen, al had dat ook met prima keeperswerk van Martin Fraisl te maken.

ADO loopt de polonaise na de late gelijkmaker van Michiel Kramer

Na rust hield de druk van PSV aan en nu werd er wel gescoord: Donyell Malen was Fraisl met een slim tikje toch een keer de baas. De gasten bleven kansen missen en er was een foutje van Jamal Amofa voor nodig om de 1-2 op het scorebord te krijgen, in de 76ste minuut. Hij raakte de bal verkeerd en Malen scoorde.

De spits van PSV trof daarna ook nog twee keer de lat. Het was tenslotte Kramer die met een omhaal het Eindhovense foutenfestival afstrafte. Door het puntenverlies staat PSV nu op 47 punten uit 22 duels. Ajax, dat later op de avond op bezoek gaat bij Heracles Almelo, verzamelde 50 punten uit 20 duels.

ADO Den Haag komt door het punt op gelijke hoogte met nummer zestien Willem II.