NOS Nieuws

RIVM: 4229 nieuwe besmettingen, daling stabiliseert

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4229 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 142 minder dan gisteren.

Onduidelijk is in hoeverre de weersomstandigheden nog altijd doorwerken in de cijfers. Vanwege de sneeuw waren de teststraten van de GGD zondag dicht. Op veel plaatsen was dat maandag ook nog het geval, in elk geval gedurende een belangrijk deel van de dag. Dat zorgt ervoor dat de grafiek van de besmettingen een nog grilliger verloop kent dan normaal,

1863 coronapatiënten in het ziekenhuis

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1863 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1904), van wie 538 op de IC (gisteren: 534), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

67 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 67 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 66. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 63 doden per dag, tegen 57 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 511 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 590.

Tsjechië en Estland

Internationaal valt het hoge aantal besmettingen in Estland en vooral Tsjechië op. In Tsjechië leek de ergste piek achter de rug, maar de afgelopen dagen stijgt het gemiddeld aantal besmettingen daar weer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl