Raoul Ehren als coach van Den Bosch
NOS Sport

Succescoach Ehren verlaat Den Bosch en richt zich volledig op België

Raoul Ehren gaat zich volledig richten op België. De hockeycoach maakt het seizoen nog wel af bij de vrouwen van Den Bosch, waarmee hij voor de negende keer in twaalf jaar kampioen kan worden.

Sinds december combineert Ehren zijn baan bij Den Bosch met die bij de Belgische bond, waar hij de tussentijds opgestapte Niels Thijssen opvolgde als bondscoach van de vrouwen.

Het leek op voorhand al onbegonnen werk voor de 47-jarige Ehren om die twee functies ook na de zomer te blijven combineren. Daarom heeft hij nu zijn keuze gemaakt voor een nieuw avontuur met België, waar hij meteen zijn dienstverband verlengde tot en met het WK van 2022.

Ehren kende een veelbelovende start als coach, met in zijn eerste vijf interlands al oefenzeges op Spanje en Duitsland.

Ehren is met afstand de succesvolste coach in het Nederlandse vrouwenhockey van de laatste tijd. In ruim tien jaar leidde hij Den Bosch naar liefst acht landstitels en twee Europa Cups. Ook als assistent was hij al betrokken bij de nodige successen, sinds hij in 2003 als rechterhand van Herman Kruis in de Brabantse hoofdstad aan de slag ging.

"Een prachtige tijd, met een geweldige ploeg", blikt hij terug via het clubkanaal. "Ik hoop dan ook dat we samen kunnen afsluiten met een veertiende titel. Daar gaan we vol voor."

Met Den Bosch, dat in de hoofdklasse een punt achter koploper Amsterdam op de tweede plek staat, hervat Ehren het seizoen op 20 februari met een thuiswedstrijd tegen HGC.

Den Bosch speelde eind vorige maand weer voor het eerst in de hoofdklasse, na de hervatting van de competitie. Voor de thuiswedstrijd tegen Amsterdam, die met 1-0 verloren ging, probeerden de speelsters tevergeefs nog het hoofdveld schoon te maken.

Speelsters Den Bosch maken kunstgras zelf ijsvrij voor hervatting hoofdklasse

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl