Zo'n honderd voertuigen waren bij de kettingbotsing betrokken Fortworth Fire Department

Bij een zware kettingbotsing op een snelweg in Texas, zijn zeker vijf mensen om het leven gekomen. Zo'n honderd voertuigen waren betrokken bij het ongeluk op een weg bij de stad Fort Worth. Het wegdek was spekglad geworden door ijzel.

Afgelopen nacht veroorzaakte een winterstorm regen, ijzel en sneeuw. Auto's, busjes, opleggers en vrachtwagens botsten in de vroege ochtendspits op elkaar.

Op beelden die op sociale media zijn geplaatst, is te zien hoe automobilisten op elkaar knallen en alle kanten op draaien:.

Zware kettingbotsing in Texas kost vijf mensen het leven

Sleepwagens proberen met de brandweer de voertuigen uit elkaar te halen en mensen uit hun auto's te bevrijden. Ook zijn er tientallen ambulances en hulpverleners aanwezig om de vele gewonden eerste hulp te verlenen.

Meer slachtoffers

Reddingswerkers vrezen dat het aantal slachtoffers nog kan oplopen, omdat ze nog niet bij iedereen kunnen komen en mensen die nog vastzitten in hun voertuig, onderkoeld kunnen raken.

De snelweg blijft de komende uren dicht. Mensen wordt aangeraden om binnen te blijven als het niet noodzakelijk is dat ze op pad gaan.

STER reclame