NOS Nieuws

RIVM: 4472 nieuwe besmettingen, meer dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 4472 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1256 meer dan gisteren. Het is niet bekend of hieronder ook mensen zitten die zondag of maandag niet terecht konden in de teststraten en een dag later zijn gekomen.

Het weekgemiddelde wordt gedrukt door de relatief lage besmettingscijfers van maandag en dinsdag ten gevolge van het winterweer.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1952 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1990). Het laagste aantal sinds half december. Van hen liggen er 537 op de IC (gisteren: 533), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Bij het RIVM werden 74 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 78. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 62 doden per dag, tegen 61 doden per dag een week eerder.

Hoe het aantal doden zich ontwikkelt, hangt mede af van het aantal besmettingen in verpleeghuizen. Er zijn nu 525 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 602. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl