NOS NieuwsAangepast

RIVM: 3226 nieuwe besmettingen, minder dan gemiddeld

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3226 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 1455 meer dan gisteren. Dat is fors hoger dan de afgelopen twee dagen, maar toen was het beeld vertekend doordat een groot aantal testlocaties was gesloten in verband met het winterweer. Het aantal besmettingen van vandaag lijkt weer meer aan te sluiten bij de cijfers van vorige week.

Het aantal besmettingen ligt lager dan het gemiddelde van afgelopen week, toen er per dag gemiddeld 3406 mensen positief getest werden.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1990 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 2010), van wie 533 op de IC (gisteren: 550), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Het aantal patienten schommelt al een week rond de 2000.

Bij het RIVM werden 78 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er nog 85. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 61 doden per dag, tegen 63 doden per dag een week eerder. Maar zoals in de grafiek te zien is, loopt het gemiddelde juist de laatste dagen weer iets op.

In de verpleeghuizen gaat het de goede kant op. Er zijn nu 537 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld. Een week geleden waren dat er 603. Op het hoogtepunt van de eerste coronagolf, op 15 april, waren er 828 verpleeghuizen met minimaal één besmetting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl