Björn Koreman
NOS Sport

Zes Nederlanders op limietenjacht bij Hamburgse marathon in april

Zes Nederlandse atleten zullen op 11 april proberen olympische kwalificatie af te dwingen. Dat zullen ze doen bij de marathon van Hamburg. Het gaat om Björn Koreman, Frank Futselaar, Mohammed Ali, Roy Hoornweg, Benjamin de Haan en Jill Holterman.

De marathon in de Duitse havenstad is een initiatief om Europese atleten een kans te geven om de olympische limiet voor Tokio te lopen. Dat moet gebeuren op een volledig afgesloten parcours van zo'n 10.5 kilometer.

In het totaal zullen er zo'n honderd, voornamelijk Europese, marathonlopers meedoen.

Spannende strijd

Het gevecht om de drie Nederlandse tickets is een spannende strijd geworden. Maar liefst vier atleten wisten zich de afgelopen maanden te kwalificeren. Abdi Nageeye, houder van het Nederlandse record, lijkt wel zeker te zijn van deelname. De andere lopers zitten met hun tijden dichter op elkaar.

Bart van Nunen kwam tot 2:10:16 minuten, Björn Koreman voltooide de klassieke afstand in 2:11:07 minuten en Frank Futselaar liep exact de limiet: 2:11:30 minuten.

Björn Koreman

Bij de vrouwen is Andrea Deelstra al gekwalificeerd voor Tokio. Jill Holterman kan in Hamburg de tweede Nederlandse deelneemster worden in Japan.

De vrouwen lopen hun marathon in Sapporo op zaterdag 7 augustus, de mannen een dag later. Vanwege de verwachte weersomstandigheden wordt de olympische marathon niet in Tokio, maar in Sapporo gelopen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl